fbpx

Greške u marketingu

web baneri grafojas 7 grešaka u marketingu kako ih izbjeci

 

 

 

Greške u marketingu sadržaja vjerojatno se događaju češće nego što mislite. Problem je u tome što ne shvaćaju svi da ono što rade zapravo spada u kategoriju najvećih poslovnih pogrešaka ili najvećih pogrešaka u marketingu sadržaja. Stoga je ovdje sedam uobičajenih grešaka u marketingu sadržaja i kako ih izbjeći.

 

# 1 Nema prethodnih istraživanja


Prije svega, očita je greška to što nemate prethodno istraživanje i već samo pokretanje marketinga bez ikakvog plana na umu. Ako želite da vaše kampanje budu uspješne, morate istražiti svoju publiku, kao i tržište, uzimajući što više podataka za analizu. Nakon što saznate ko je vaša publika i kakva je situacija na tržištu, možete započeti s izradom svoje marketinške strategije. Evo nekoliko stvari koje morate imati na umu tijekom istraživanja:

Koji su osnovni podaci o vašoj publici koje biste trebali znati (npr. pol, dob, mjesto, obrazovanje, prihod itd.)? Koje su naprednije informacije o vašoj publici koje biste trebali znati (npr. Strahovi, interesi, snovi itd.)? Kako možete podijeliti svoju publiku na segmente na temelju prikupljenih podataka?


Kolika je potražnja na tržištu za vašim proizvodima? Ko su vaši konkurenti i što biste trebali znati o njima? Što vaši konkurenti rade u svojim marketinškim kampanjama za sadržaj?


Koji je proračun za vaše marketinške kampanje za sadržaj i kako ćete ga raspodijeliti između različitih dijelova vaše strategije? Koje ćete vrste marketinga sadržaja koristiti (npr. SEO, marketing putem e-pošte, marketing na društvenim mrežama, marketing sa utjecajem itd.)?

Koji su vaši ciljevi i ciljevi za vaše marketinške kampanje za sadržaj?

 


# 2 Zaboravljanje SEO-a

Kao što je gore spomenuto, optimizacija za tražilice ili SEO jedan je od mnogih aspekata marketinga sadržaja. Međutim, za razliku od određenih taktika i tehnika koje možete koristiti, SEO nije nešto što možete odlučiti raditi ili ne raditi – to je obavezno. Ako doista želite da vaše marketinške kampanje uspiju, trebate ozbiljno pristupiti optimizaciji tražilice i nikada to ne zaboravite.

Kao što Caroline Matthews sa stranice za pisanje recenzija usluga Online Writers Rating kaže: „SEO je neophodan. To je temelj na kojem nadograđujete svaku drugu tehniku ​​marketinga sadržaja koju koristite. Ne možete jednostavno iznenada odlučiti da ne želite učiniti ništa za poboljšanje SEO-a svoje web stranice – to vam neće donijeti ništa dobro. Svakako, trebat ćete uložiti malo vremena i truda kako bi optimizacija vaše tražilice funkcionirala, ali to se definitivno isplati. “

 

# 3 Bez raznolikosti sadržaja


Sadržajni marketing ima mnogo vrsta tehnika koje možete koristiti – od marketinga putem e-pošte do marketinga na društvenim mrežama. Slijedom toga, pridržavati se samo jedne vrste sadržaja, ako ne samo kontraefikasno, već i nema smisla kada biste jednako uspješno mogli integrirati raznolikost u svoj sadržaj. Evo najčešćih vrsta sadržaja koje možete početi stvarati:

Blogovi i članci : Blogovi i članci vjerojatno će biti temelj vaših marketinških kampanja za sadržaj. To je zato što su popularni kod publike različitih dobnih skupina i mogu se pisati u različitim formatima (npr. Popisi, vodiči itd.)


Social Media Sadržaj : Social media marketing će zahtijevati od vas da stvorite postove, tweetove, slike, video, priče i live stream. Osim toga, možete i kurirati sadržaj tako što ćete ga objaviti od drugih.


E-adrese i bilteni : Bilteni nisu jedina vrsta e-pošte koju možete slati. Postoje, na primjer, i transakcijske e-adrese, kao i druge tehničke e-adrese koje ćete trebati slati u različitim fazama.


Fotografije i slike : Fotografije i slike koristit će se na različitim platformama i u različite svrhe – od e-pošte do objava na društvenim mrežama.


Ilustracije i infografike : Ilustracije i infografike slične su fotografijama i slikama, ali ih je teže stvoriti.


Videozapisi i animacije : Videozapisi i animacije vrlo su korisni za dinamičnije predstavljanje informacija od članaka ili blogova, ali postoje slučajevi kada videozapise ne može zamijeniti ništa drugo.


Istraživački radovi i studije slučaja : Istraživački radovi i studije slučaja možda nisu izuzetno popularni, ali mogu vam pomoći da dokažete da je ono što tvrdite istina o vašim proizvodima ili vašoj marki (ili čak o konkurenciji).


E-knjige i prezentacije : E-knjige se obično mogu ponuditi kao besplatni premium sadržaj, dok prezentacije mogu funkcionirati slično videozapisima i pomoći u objašnjavanju teških koncepata ili procesa.


Webinari : Webinari vam mogu pomoći da se bolje povežete sa svojim potencijalnim kupcima educirajući ih o relevantnim temama.


Kvizovi i ankete : Kvizovi i ankete uglavnom se koriste na društvenim mrežama, ali anketama možete koristiti i povratne informacije svojih kupaca i slanje e-poštom.


Podcastovi : Kao i webinari, i podcastovi mogu educirati vašu publiku, ali mogu vam i jednostavno pomoći da poboljšate svijest o robnoj marki.


Predlošci i kontrolni popisi : Predlošci i kontrolni popisi mogu se ponuditi i kao besplatni sadržaji za preuzimanje kao način promocije vaših proizvoda.


Sadržaj utjecaja : Ako upotrebljavate marketing utjecaja, sadržaj koji stvore osobe s utjecajem također će se smatrati dijelom vaše marketinške kampanje za sadržaj.

 

# 4 Količina iznad kvalitete

Vrednovanje količine prema kvaliteti može izgledati kao nešto bezazleno, ali ako to radite dosljedno, na kraju ćete možda imati previše nekvalitetnog sadržaja koji neće odraditi svoj posao. Štoviše, loš sadržaj može na kraju pokvariti vašu reputaciju i smanjiti promet na vašoj web stranici. Stoga se vrednovanje kvalitete u odnosu na količinu može pokazati učinkovitijim. Pronađite pravu ravnotežu i primijetit ćete puno bolje rezultate.

 

# 5 Nema činjeničnih dokaza

Kao što je ranije spomenuto, morate dokazati da su sve vaše tvrdnje valjane. Morate koristiti statistiku i istraživanje u svom sadržaju barem donekle. Ne treba pretjerivati, ali ne zaboravite ni na to potpuno. Kako kaže Gilbert Hackett sa prilagođene web stranice za pisanje recenzija Best Writers Online, „Podrška vaših zahtjeva podacima može napraviti veliku razliku. Vaša bi publika trebala vjerovati u ono što govorite, a znanost je najbolji način da se to postigne. “

 

# 6 Zbunjeni pogled u budućnost

Prvo što ste učinili bilo je istraživanje i izrada plana za vaš marketing sadržaja. Ali problem je u tome što možete zaboraviti na svoje početne ciljeve, ili još gore – mogli biste se zbuniti oko onoga što stvarno želite. Naravno, vaš marketing sadržaja pružit će vašoj robnoj marki veću izloženost, ali što je s prodajom, pretplatama na biltene, ukupnim konverzijama web stranica itd. Ako imate zbunjen pogled na budućnost, vaše marketinške kampanje za sadržaj možda neće biti toliko uspješne kao što biste željeli.

 

# 7 Bez analize i prilagodbi

I na kraju, ali ne najmanje važno, analiza i prilagodbe također su presudne za vašu strategiju marketinga sadržaja. Morate analizirati svoje prošle kampanje da biste razumjeli što djeluje, a što ne. Zatim trebate izvršiti potrebne prilagodbe i pokrenuti uspješnije kampanje koristeći prave tehnike marketinga sadržaja.

Pripazite na sve, od izvedbe web mjesta do marketinških mjernih podataka putem e-pošte do marketinških podataka na društvenim mrežama. Ne bojte se napraviti velike i male prilagodbe, jer čak i sitni detalji mogu napraviti veliku razliku.


Završne misli

Da rezimiramo, postoji mnogo grešaka u marketingu sadržaja, koje možete napraviti, ali ako znate koje su, puno je lakše izbjeći ih. Pažljivo pročitajte ovaj članak i spriječite da se dogode ove uobičajene marketinške pogreške.

 

Već danas zatražite besplatnu konsultaciju. GRAFIČKI DIZAJN, MARKETING I OGLAŠAVANJE www.grafojas.info 24×7 Podrška +38766799106 Pozovite

%d blogeri kao ovaj: