Kako napraviti web u WordPress platformi?

Ovaj se vodič posebno bavi Kako napraviti web mjesto za e-trgovinu u WordPress platformi. Upravljanje web stranicama za e-trgovinu jedan je od najboljih načina za postizanje svojih internetskih proizvoda i usluga pred ciljanom publikom.

Ali to može potrajati kad uzmete u obzir vrijeme koje trošite na ispunjavanje narudžbi, održavanje evidencije svog zaliha, kao i marketing svog dućana. Od tada bi vaša platforma za e-trgovinu trebala biti dostupna i korisna za upotrebu i upravljanje.

 

WordPress ispravno odgovara računu jer vam omogućuje postavljanje bilo koje vrste web stranica, a također su web-mjesta izrađena na WordPressu prilagođena korisnicima; doista, za početak. Možete nam vjerovati kao pouzdana tvrtka za razvoj web stranica wordpress kako bi vaša radna platforma bila savršeno dobro postavljena.

WordPress ima na tisuće dostupnih tema pogodnih za gotovo bilo koju nišu, zbog čega je to glavni izbor za mnoge vlasnike e-trgovine. WordPress ima dovoljno tema za odabir, a ima i tisuće WordPress dodataka koji uključuju dodatnu funkcionalnost na vašem web mjestu. Zapravo postoji toliko dodataka stvorenih posebno za promjenu vaše WordPress web stranice u internetsku trgovinu. Woocommerce je jedan od najpopularnijih dodataka za ovu svrhu. Omogućuje vam prodaju fizičkih i internetskih proizvoda.

Woocommerce integrirana s raznim gateway-ima plaćanja izvan kutije, također ima svoju grupu proširenja koja vam omogućuju sinkronizaciju internetskih narudžbi s vašim računovodstvenim softverom, pružaju dodatne načine dostave, naljepnice i ispis računa, automatski šalju e-poštu kupcima koji kradu svoje automobile i još mnogo toga.

Kako odabrati temu e-trgovine WordPressa?

Atraktivna stranica može vam donijeti više posjetitelja i promijeniti ih u kupce, međutim dizajn web stranica nije jedina stvar na koju biste se trebali koncentrirati kada prođete kroz WordPress temu . Evo nekoliko vođenih stvari koje treba potražiti.

Odaberite temu s pravim značajkama:

Iako toliko mnogo mogućnosti e-trgovine dolazi iz dodatka, malo je značajki koje se nalaze u temama koje će poboljšati vaše iskustvo kupca. Posebno ćete htjeti pretraživati ​​temu koja sadrži sljedeće značajke:

Mega izbornik-

Ova značajka obično djeluje kao padajuća značajka koja dodatno prikazuje veze i stranice dok ih pregledavate. Omogućuje vam organiziranje navigacije i dodavanje stranica i kategorija proizvoda koje nadiru posjetitelje.

Brzi pogled-

Ova značajka omogućuje dobivanje trenutnog pregleda informacija kada korisnik klikne na bilo koji proizvod ili doda proizvod na karticu, smanjuje se broj klikova koje vaši korisnici trebaju učiniti, a također povećava stopu konverzije.

Kataloški način-

Ako odaberete temu s kataloškim načinom, posjetitelji vaše web stranice mogu jednostavno pregledavati vaše proizvode bez potrebe da kliknu na suludo broj kategorija i stranica.

Nemojte zanemariti bijeli prostor-

Ako je izvedivo, odaberite temu koja ima jasan dizajn sa značajnom količinom bijelog prostora između pojedinih predmeta.  To omogućava vašim pozivima na radnju i proizvodima da se istaknu među svima i pojednostavljuju posjetitelje i kupce vaše web stranice koncentraciju na sve što vaša trgovina e-trgovine može ponuditi.

Prilagodba teme vaše web lokacije je važna kako biste postigli dosljedan izgled i dojam svog proizvoda / marke. Ploča za postavljanje tema omogućuje vam izmjenu fontova, boja i drugih značajki bez potrebe za fokusiranjem na kôd. Ako odaberete temu koja dolazi s opcijom integracije izrađivača stranica, lako ćete moći promijeniti izgled stranica na vašim web stranicama.  Pomoću naših wordpress seo savjeta vodili bismo vas na najbolji način da održavate svoje poslovne portale.

Koji su koraci za započinjanje vaše web lokacije za e-trgovinu WordPress?

Za početak s web mjesta za e-trgovinu u WordPressu, sve što trebate je pobrinuti se za neke tehničke stvari prije dodavanja proizvoda i izmjene s postavkama tema.

Za početnike će vam trebati kupiti ime domene. Također ćete morati kupiti hosting plan, temu za svoju web lokaciju i pripremiti svoj sadržaj poput opisa proizvoda i slika.

 • Naziv domene

Naziv vaše web stranice omogućuje posjetiteljima da vas lako pronađu na webu. Ako imate fizičku trgovinu, dobra je ideja iskoristiti je za naziv vaše domene. Iako svoju internetsku trgovinu možete imenovati po proizvodima koje prodajete.

 • Plan hostinga

Nakon što finalizirate naziv svoje domene, sada morate odabrati plan hostinga za vaše web mjesto o da posjetitelji mogu lako pristupiti vašoj web stranici.

Na raspolaganju su brojne mogućnosti kada je riječ o izboru hosting planova, od jeftinih planova do skupih hosting planova, dobit ćete najbolji plan hostinga prema vašem proračunu.

 • WordPress tema

Kao što svi znaju wordess nema ograničenje tema za različite niše. Iako su teme lijepe, ponekad im nedostaje podrška i ne ažuriraju se kao premium teme. Kako biste svoje teme ažurirali, važno je osigurati da je vaša web lokacija sigurna i pružite najbolje korisničko iskustvo.

Iznenađujuće, postoje neka tržišta poput elemenata Envato koja vam omogućuju preuzimanje neograničenog broja tema za jeftinu godišnju pretplatu. Što znači da ih možete promijeniti kad god želite ili želite.

Možete čak pronaći neograničen broj tema za Woocommerce koji se redovito ažuriraju i nude vam pristup polugodišnjoj podršci. Kombinirajući sve značajke s najboljim savjetima za WordPress seo, na kojima možete doći do optimalnih radnih sposobnosti na vašoj web stranici.

 • Slike i sadržaj

Sada je vrijeme za pripremu opisa i slika vašeg proizvoda. Sve što trebate učiniti je kopirati i zalijepiti dok ste instalirali svoj WooCommerce dodatak . To će ubrzati postupak postavljanja web mjesta i omogućuje vam pokretanje vaše web stranice u neko vrijeme.

Napomena: Ne zaboravite dodati kopiju na druge stranice vaših web stranica, kao što su vaša početna stranica, Uvjeti i odredbe, O nama, vaši podaci za kontakt ili bilo što što vam može biti potrebno.

Početak rada s WordPressom i WooCommerceom

Sada kada ste sve postavili na svoje mjesto, vrijeme je za stvaranje web stranice. Trebate instalirati WooCommerce, WordPress, svoju temu i ostale bitne dodatke prije nego što prilagodite temu svoje web lokacije ili uvozite bilo koji sadržaj.

Započnimo:

 1. Instalirajte WordPress

Početni postupak je instalacija WordPress-a. Nakon što kupite svoj hosting plan, hosting tvrtka će vam ponuditi vezu na nadzornoj ploči računa računa na kojoj možete lako instalirati WordPress.

Nakon što se prijavite, potražite odjeljak pod nazivom Instalacija programa WordPress, Instalateri softfitala, Instalateri sa jednim klikom nečega sličnog. Sada pronađite WordPress ikonu, kliknite je i zatim slijedite upute.

 

Pojavit će se zaslon na kojem se traži da unesete opis web mjesta, poput imena web mjesta, korisničkog imena, zaporke i adrese e-pošte. Ispunite prazna polja s vašim podacima i kliknite na InstallButton.

Jednom kada je vaš WordPress instaliran, sada ste spremni za prijavu na svoju WordPress nadzornu ploču.

Dovoljno je da prođete putem URL-a: http://yoursitename.com/wp-admin (promijenite yourwesitename.com stvarnim imenom domene). Zatim unesite korisničko ime i lozinku koje ste prethodno unijeli

 1. Instalirajte svoju WordPress temu

Otvorite nadzornu ploču programa WordPress, a zatim idite na Izgled> Tema> Dodaj novo. Nakon ovog kliknite temu za prijenos.

Kliknite preuzetu zip mapu koja sadrži datoteke teme i kliknite je za prijenos. Nakon završetka ovog postupka kliknite na ikonu Aktiviraj.

 1. Instalirajte potrebne dodatke

Nakon aktiviranja teme, poslaćete obavijest na nadzornoj ploči WordPress-a s kratkom porukom da su potrebni dodatni dodaci da tim ima pristup svim njegovim značajkama. Kliknite na početak instalacije dodataka koji će se odmah uzeti na zaslon za instalaciju.

Odaberite sve potrebne dodatke s izbornika, kliknite na ikonu za instalaciju i pričekajte da se postupak završi.

 1. Instalirajte Woocommerce

Posljednji korak je instalacija WooCommercea za autorizaciju značajki e-trgovine na vašoj web stranici. Na nadzornoj ploči prođite kroz upravljače dodacima, a zatim dodajte nove. Potražite Woocommerce, idite na instalacijsku opciju i instalirajte je. Uostalom, ovo, aktivirajte. Prođite postupak podešavanja dodataka, to će stvoriti važne stranice i omogućiti vam da odaberete svoju valutu, lokaciju i način plaćanja.

Ako tehničke informacije nisu odskakane, sada je vrijeme za unos vašeg sadržaja i postavljanje teme. Surađujte s uslugama naše tvrtke za razvoj web stranica WordPress kako biste postigli najbolje očekivane rezultate.

Kako postaviti i prilagoditi svoju temu?

Jedan od najbržih i najlakših načina za postavljanje teme vaše web stranice je objavljivanje demo sadržaja. Većina modernih tema općenito dolazi sa značajkama upotrebe uvoza jednim klikom što vam omogućuje postavljanje lažnih postova, slika i stranica samo jednim klikom.

Nakon završetka postupka uvoza potražite postavke teme da biste promijenili fontove, boje i drugo.

 • Uvezi demo sadržaj

Najbolja stvar kod uvoza demo sadržaja je da će tema web lokacije uvoziti sve postove, stranice, postavke widgeta, slike i još mnogo toga i pretvoriti vašu web lokaciju u demo.

Idite na izgled> uvoz demo sadržaja, nakon toga kliknite plavu ikonu uvoza. Pričekajte da se postupak završi i vaša će web stranica biti postavljena za prilagođavanje izgleda web mjesta i dodavanje vlastitog sadržaja.

 • Izmijenite demo podatke

Sada je vrijeme da zamijenite svoj demo sadržaj originalnim sadržajem. Otvorite nadzornu ploču, idite na Stranice> gumb Uredi, a zatim uredite klizačku stranicu po vašem izboru. Ovim možete promijeniti izgled web mjesta, dodati module i još mnogo toga.

Da biste promijenili elemente stranice, morate jednostavno kliknuti ikonu olovke, unijeti svoj originalni sadržaj i prilagoditi postavku po vašoj želji.

Također možete uključiti dodatne elemente kao što su gumbi, kutije, ikone, slike, videozapisi i još mnogo toga.

 • Dodajte vlastite proizvode

Da biste dodali svoje proizvode, otvorite nadzornu ploču programa WordPress i prijeđite na proizvode, a zatim kliknite na Sve proizvode. Nakon ovog koraka dodirnite vezu za uređivanje ispod svakog proizvoda i promijenite sadržaj prema vlastitoj cijeni, proizvodu, slikama i opisu.

U slučaju da na svoju stranicu želite dodati još proizvoda. Jednostavno otvorite nadzornu ploču> Dodaj novo> i dodajte naziv novog proizvoda zajedno sa slikama i opisom.

 • Prilagodite vizualni izgled

Nakon postavljanja proizvoda i stranica, ponovo idite na izgled, zatim kliknite na prilagodbu i promijenite postavke po vašem izboru.

Također možete prenijeti vlastiti logotip web stranice, konfigurirati početnu stranicu i bočne trake, promijeniti fontove i postaviti ikonu identiteta vaše web lokacije.

Postavljanje web mjesta i e-trgovine zanimljiv je i održiv poslovni model. Sada znate kako napraviti web mjesto za e-trgovinu na platformi WordPress, svoju e-trgovinu možete pokrenuti samo za pitanje vremena.

Prednosti upotrebe WordPress-a za web stranice e-trgovine

Jednostavno sučelje:

WordPress je PHP alat za razvoj web mjesta otvorenog koda koji vam daje već izgrađenu temu i dizajn web stranice. Od vas se traži da ih modificirate samo po vašim zahtjevima.

Ako vam nije potrebno da modificirate teme, možete jednostavno koristiti iste teme i možete unijeti vlastiti sadržaj u vezi s vašim uslugama i proizvodima. Možete pronaći brojeve besplatnih tema koje možete odabrati za svoje web mjesto.

Nakon dovršetka teme, možete dodati sadržaj i stranice po vlastitom izboru, čak možete dodati dodatke i widgete kako biste na vaše web mjesto dodali dodatne značajke.

Neograničeni dodaci:

Dodaci su izrađeni da nude određenu funkcionalnost. Kao i umjesto korištenja kodiranja za dodavanje prezentacije ili bilo koje druge značajke na web mjestu, vi je jednostavno preuzmete i dodate dodatak za dodavanje prezentacije.

Kada koristite WordPress, možete besplatno pristupiti raznim dodacima i to besplatno. Ovo je uistinu učinilo razvoj i dizajn web stranica e-trgovine zabavnim i jednostavnim.

Dodaci poput PayPal-a, košaricu, ne samo da vam čine jednostavnije stvaranje koda, već i poboljšavaju sigurnost vaše web-lokacije.

Globalni pristup:

Ako svojom web stranicom upravljate putem svog prijenosnog računala ili prijenosnog računala u localhostu, važno je da ćete morati modificirati web mjesto iz istog sustava. No ako radite na web mjestu WordPress, tada možete upravljati svojom web lokacijom s bilo kojeg mjesta.

Integracija baze podataka:

WordPress vam nudi jednostavan način integriranja za bazu podataka, Sve što trebate je grafički stvoriti svoje atribute i bazu podataka. Čak možete koristiti i svoju vlastitu custom.SQL datoteku.

Baza podataka jedna je od glavnih stvari kada razgovaramo o dizajnu i razvoju web mjesta e-trgovine, jer prikazuje sve vaše odluke, proizvode i povjerljive podatke.

WordPress nudi neograničene prednosti i besplatan je za korištenje. To ga čini najkorištenijim i najpopularnijim među svim drugim otvorenim izvorima dostupnim u internetskom svijetu. Možete potražiti i naše savjete za stručnjake za WordPress seo .